Stichting Jongerenwerk Den Ham

 • 16c.JPG
 • 16e.JPG
 • 16f.JPG
 • 16fif1.JPG
 • 16fif2.JPG
 • 16fif3.JPG
 • 16g.JPG
 • 16h.JPG
 • 16he1.jpg
 • 16i.JPG
 • 16ms.JPG
 • 16sm1.jpg
 • 16sm2.jpg
 • 16sm3.jpg
 • 16sm4.jpg
 • 16str.JPG
 • 16yl1.JPG
 • 16yl3.JPG
 • darts17.JPG
 • DSCN0019.JPG
 • enjoy.JPG
 • jb16.JPG
 • locb.jpg
 • visa.JPG
 • vs16a.JPG

Thema avond 'sociale media en pesten'

Hoe praat je met je kind(eren) over hun gedrag op social media en over pesten?

“Als je gepest wordt, heb je het gevoel dat er even niet meer van je wordt gehouden.”

Pesten. Het zal jouw kind maar overkomen. Veel ouders worstelen met pestgedrag. In 2012 werd gemiddeld 7% van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar structureel gepest. Veel daarvan gebeurt op social media. Hoe ga je in gesprek met jouw puberende zoon of dochter over dit lastige thema? Om goede afspraken te maken over het telefoon- of internetgebruik van je puberende kind, is het goed om als ouder te weten wat er allemaal speelt. De gemeente Twenterand biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond ‘Social media en pesten’ aan. Een avond gericht op de communicatie tussen ouders en hun pubers.

De online wereld van jouw kind

Internet biedt jongeren een wereld waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Het is een plek om vrienden te ontmoeten, verliefd te worden en relaties te beginnen. De anonimiteit van de online wereld is heerlijk voor een puber maar er kleven ook risico’s aan, zoals cyberpesten, intimidatie en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Hoe helpen we jongeren zich in deze wereld staande te houden en zichzelf te zijn? De thema-avond geeft ouders inzicht in het leven van hun puber op social media en geeft handvatten in de begeleiding als pesten aan de orde is.

De werkwijze van PlayBack

Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor en gaat aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel in gesprek met het publiek. In een interactieve groepsdiscussie blijven de acteurs in hun rol en vertolken de stem van de puber van nu. De vorige avond die PlayBack in Twenterand verzorgde over het thema alcohol en drugs was een groot succes!

"De ouderavond was voor veel ouders een eyeopener en heeft voor een stuk bewustwording bij ouders gezorgd." Amber Hiemstra-van Dijk, docent Dorenweerd College, Doorwerth.

“Veel dank voor een fantastische avond: leerzaam, inspirerend, herkenbaar! Wat een enthousiaste acteurs en gespreksleidster, die zo knap ouders en pubers voor ons neerzetten.” Toïta Henry, ouderraadslid Coornhert Gymnasium.

Meer informatie en aanmelden

Wij nodigen ouders en verzorgers van harte uit om de thema-avond ‘Social media en pesten’ bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 13 juni 2016 van 19.30 tot 21.15 uur bij Het Punt in Vroomshoop (inloop vanaf 19.00 uur). De avond is niet bedoeld voor jongeren. Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier onderaan deze pagina. We reserveren plaatsen op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. Kijk voor meer informatie over het team van PlayBack en hun werkwijze op www.tgplayback.nl.

Juni themamaand

De thema-avond wordt georganiseerd omdat juni van de maand van social media en pesten is. Er worden deze maand nog meer bijeenkomsten rond dit thema georganiseerd. De agenda hiervan verschijnt binnenkort op www.twenterand.nl/leefstijl.

Jongerencentrum gesloten

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei is het jongerencentrum van SJDH gesloten.

Woensdag 1 juni is het jongerencentrum weer open van 19.30u tot 21.30u

Viswedstrijd mei '16

 

Vrijdag 20 mei is er een viswedstrijd voor jongeren uit Den Ham. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Jongerenwerk Den Ham en zal plaats vinden bij de vijver aan de Tumelers/Roelvinck. Voor aanvang van de wedstrijd verzamelen op het grote grasveld aan de Tumelers.

 

De viswedstrijd is voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 17 jaar en wordt gehouden van 18.30u tot 20.30u. Er zijn mooie prijzen te winnen en deelname is gratis.

Een persoonlijke visvergunning is deze avond niet nodig. Hengelsportvereniging  ‘Ons Genoegen’ heeft de organisatie vergunning gegeven voor het houden van deze activiteit.

Mocht het weer te slecht zijn om te vissen, dan zal op de website www.jongerenwerkdenham.nl informatie te vinden zijn op welke datum het dan plaats vindt.

Voor vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Collecte Oranje Fonds

 

Stichting Jongerenwerk Den Ham collecteert samen met Oranje Fonds
Opbrengst voor activiteiten jeugd Den Ham en sociale initiatieven in Overijssel

 

Van 17 tot en met 21 mei zal Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH) samen met het Oranje Fonds collecteren in Den Ham. Van het bedrag dat SJDH ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee kan de activiteitencommissie van SJDH activiteiten blijven organiseren voor de jongeren. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Overijssel. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

 

De vrijwilligers van de Hammer stichting gaan op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor de SJDH en uiteraard ook voor het Oranje Fonds. De vrijwilligersgroep wordt met de collecte geholpen door een groot aantal jongeren, die op deze manier een eigen bijdrage leveren aan de activiteiten die jaarlijks voor hen en leeftijdsgenoten in Den Ham georganiseerd worden door Stichting Jongerenwerk Den Ham. Goed voorbeeld van jongerenparticipatie en mooi om te zien dat deze jongeren de handen uit de mouwen willen steken voor anderen! Het geld wat SJDH verdient met deze collecte gaat naar de activiteitencommissie en deze zal, kijkend naar de doelgroep en luisterend naar de wensen van de jongeren, bekijken welke leuke en leerzame activiteiten aankomend jaar financieel haalbaar zijn.

 


Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

 

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

 

Jongerenwerk Den Ham

Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH) is een stichting die op 19 maart 2007 is opgericht. De stichting bestaat uit een grote groep mensen die zich kosteloos inzetten voor de jongeren uit Den Ham in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. De basis van het jongerenwerk vindt plaats in het onderkomen van SJDH, het jongerencentrum.

Contact

Stichting Jongerenwerk Den Ham
Roggestraat 2b  
7683 AH Den Ham 

06-30853889 (algemeen)
06-12689622 (jongerencentrum)

06-20785541 (jongerenwerkster)


info@jongerenwerkdenham.nl

Rabobank: NL74 RABO 0125155689
KvK:
08157625